Zit uw schoen goed?

In de meeste gevallen kiezen we onze schoenen omdat we ze leuk vinden. Zonder voetproblemen hoeven we ook ‘nergens’ op te letten. Zelfs knellende schoenen worden vaak normaal gevonden. Het went, of we moeten de  schoen nog even “uitlopen”. Sommige mensen hebben een kast vol “zitschoenen”; mooie schoenen waar ze het nog geen avond op uithouden zonder pijn. Zo wordt een schoenprobleem een voetprobleem.

Schoenadvies

Wij besteden daarom veel aandacht aan pasvorm van schoenen. Niet iedere schoen is geschikt voor iedere voet.  Aan de hand van uw klachten en het voettype dat u heeft, kunnen wij u een passend schoenadvies geven. Zo kan u in de toekomst ook zelf de schoen kiezen die het meest geschikt is voor uw voeten voor dagelijks, voor werk of een avondje uit.

Werkschoenen

Oftewel schoenen die u speciaal voor uw werk gebruikt. Meestal zijn deze schoenen niet uw eigen keus en zijn ze verplicht of moeten ze aan bepaalde eisen voldoen. Denk maar aan veiligheidsschoenen, afwasbare klompen in de zorg of bedrijfsschoenen die horen bij een uniform. 
Vaak een beperkt aanbod van modellen voor een grote diversiteit aan voeten. En toch kunnen wij met enkele aanpassingen ervoor zorgen dat ook deze schoenen beter gaan zitten. En dat moet ook wel; het is immers uw gereedschap!

Maatwerk

De podotherapeut maakt hulpmiddelen op maat. Het schoenadvies en uw op maat geleverde zolen of orthesen zijn er op gericht om samen als geheel het beste effect te bereiken.