kinderen-podotherapie-pijn-voet-klacht-been-knie

Kinderen klagen niet zo snel over hun voeten. Vooral als ze spelen verdwijnen ongemakken al snel naar de achtergrond om later in rust weer tevoorschijn te komen. 

  • Kindervoeten groeien. Dat weet iedereen en toch wordt er onvoldoende rekening mee gehouden bij het kopen van schoenen. Gemiddeld groeien kindervoeten 1,5 maat per jaar.
  • Kindervoeten zijn flexibel. Het kinderskelet is flexibel en ‘makkelijk’ vervormbaar. Slecht passende schoenen kunnen gevolgen hebben voor later.
  • Kindervoeten veranderen. Het zijn geen kleine ‘grote mensenvoeten’, en ze zullen tijdens de groei nog van vorm en stand veranderen.
  • Kinderen die sporten  kunnen kenmerkende sportblessures oplopen. Deze blessures treden op ter hoogte van de aanhechting van de pezen aan de groeischijven. Bekende sportklachten bij kinderen zijn hielpijn na inspanning en pijnklachten net onder de knie.

Juist vanwege het veranderen van vorm en stand, wordt er niet snel ingegrepen bij een schijnbaar afwijkende voetstand. In de meeste gevallen zal het kind er overheen groeien. 

Heeft uw kind pijnklachten of is er sprake van veelvuldig struikelen en zwikken of  wil uw kind echt liever niet lopen, raadpleeg dan uw podotherapeut.

Herkent u deze problemen/klachten bij uw kind? Aarzel dan niet om langs te komen en laat een podotherapeut goed naar de voeten van uw kind kijken.